Nu Poetsen, Sufferds! (NPS)

Mooi staaltje weer van dit “kabinet”: de NPS opheffen om de publieke omroep nieuw leven in te blazen. Alsof een arts de kop van een patiënt afhakt en zegt: zo, nu kun je lekker vlot aan het werk, niet meer gehinderd door allerlei kopzorgen.
De functie van de Publieke Omroep is om, niet gehinderd door commerciële belangen, objectieve programma’s te maken, of programma’s op basis van levensovertuiging. De wens van dit kabinet is, dat er door onderlinge concurrentie tussen de omroepen, er meer leven in de brouwerij komt. En dat de omroepen gaan vechten om de kwaliteitsprogramma’s van de NPS binnen te halen. Maar met die kwaliteitsprogramma’s zijn geen leden te winnen of kijkcijfers te halen.
Nee, als dit doorgaat kunnen we beter de publieke omroep meteen opheffen, want de overgebleven zuilen zullen elkaar de strot afbijten om de kijkcijfers, totdat de laatste leden hebben opgezegd.

Laten we dat maar doen ook. Nu direct. Want met mongolenpulp trek je de meeste kijkers: kijk maar naar de populariteit van de commerciële zenders: het publiek accepteert zelfs reclame middenin de programma’s!
Levensovertuiging? Hou op met dat gezeur! Pils! Chips!
Zoals Theo Joekes zei: “kranten worden gedrukt op de achterkant van advertenties”, kijken wij met z’n allen naar programma’s die alleen uitgezonden worden om kijkers naar de reclame te trekken.
En het publiek accepteert dat het steeds meer moet betalen voor hun kabel-TV, waar steeds meer “home-shopping” en Tell-Sell programma’s de hele dag vullen. Dus de kabelaars dubbelop verdienen, en de kijkers dubbel betalen, via de kabel en de producten: de rommel (biostabil…!) wordt nog verkocht ook. Een volk krijgt de TV die het verdient.

Die paar “kwaliteitsprogramma’s”, wie zit daar nu op te wachten? Een paar snotneuzen en een stel elitaire wijsneuzen. Met het vrijkomende geld heeft Zalm ook geen smoes meer om nog langer vol te houden dat er “voorlopig niets leuks in zit voor de mensen”!

Als je toch wilt meedoen met de handtekeningenactie van de NPS, klik hier.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nu Poetsen, Sufferds! (NPS)

 1. Karin zegt:

  So honoured, gewoon de eerste reactie!!!!

 2. Alternater zegt:

  Zolang de zon ook maar in Eindhoven schijnt. 8)

 3. Alternater zegt:

  Heej, waar is mien zonnebril?

 4. Dwarsbongel zegt:

  @Karin: Wees welkom, zullen we zeggen: de eerste de beste?
  @Alternater: Ik word gek van al die smiley’s. Is voor mensen die niet gewoon kunnen zeggen (schrijven) wat ze denken. Maar dat kan ik ook niet.

 5. Alternater zegt:

  Zolang de smiley’s nog niet een commercieel belang hebben, zal ik ze altijd gebruiken om sommige getypte woorden net iets meer emotie mee te geven. Maar on topic: ik deel je mening wat betreft het afsterven van de zuilen. Kon je vroeger nog goede TV kijken aldaar, nu sprokkel ik tussen de reclame’s en 06kreunen door naar een beetje kijkbare programma’s. Met de vinger op de mute-knop om het veel te harde volume van de dingen die juist niet gehoord hoeven te worden, weg te klikken. Nee, TV is duidelijk een medium geworden van Quantiteit i.p.v. Qualiteit. Doet mij meteen weer denken aan Q & Q, maken ze tegenwoordig nog zulke serie’s? 8)

 6. Dwarsbongel zegt:

  Zolang het nog gewoon smiley’s waren met de beperkingen van de ASCII karakterset vond ik het een snugger idee, maar veel te ingewikkeld om allemaal te onthouden. Nu word je doodgegooid met mailtjes met zo’n hele rij irritant flikkerende smiley’s er onder om je naar bepaalde websites te lokken die valse cookies op je computer te planten om je surfgedrag in kaart te brengen, en is voor mij de lol er helemaal af.

 7. Alternater zegt:

  Dat zou een goed volgend topic kunnen zijn, spyware en consorten…

 8. Karin zegt:

  Eén moet er de eerste zijn, dan maar gelijk de beste…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s