Ziek door giftige rook

De giftige rook die in 2000 door de brand bij afvalverwerker ATF in Drachten vrijkwam, heeft mogelijk 124 Friezen ziek gemaakt. Twintig tot dertig mensen hebben blijvende aandoeningen aan het gif overgehouden. Tijdens de hevige brand bij het afvalbedrijf ATF ging een loods met 480 ton chemisch afval in vlammen op. De brand veroorzaakte grote onrust bij de bevolking. Grootste klacht was dat de overheden de gevolgen van de brand voor de volksgezondheid zouden hebben onderschat. Twee kwalen aan de giftige rook zijn toe te schrijven. Het gaat om een huidaandoening en een aandoening aan de luchtwegen.
Lees verder in het Dagblad van het Noorden.

Ja en? We willen toch allemaal die producten waar die chemische troep voor nodig is? We bemoeien ons er toch niet mee, zolang er geen problemen aan de oppervlakte komen? We kankeren als dat wel gebeurt, ja. Maar dan is het te laat.
Stopt de overheid de gevolgen in de doofpot, zeg je? Nee, wij stoppen het zelf, allemaal met elkaar, in de doofpot totdat er iets te kankeren valt. Niet zeuren, gewoon accepteren dat er zoiets fout kan gaan.
En als je het niet gelooft als er altijd bij branden enzo gezegd wordt dat er “geen gevaar is voor de volksgezondheid”, dan moet je zelf gaan meten, en geen complottheoriën verkondigen die nergens op gebaseerd zijn behalve kletspraat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ziek door giftige rook

 1. Alternater zegt:

  Ik word altijd giftig van die zieke rokers, maar dat is weer een ander verhaal. 8)

 2. Niklas zegt:

  @Dwarsbongel: vind je het niet een taak van de overheid dan, om te zorgen dat er geen smeertroep in het milieu terechtkomt? Dat kun je als gewoon burger toch niet allemaal overzien?
  @Alternater: Roken is vooral een hersenaandoening.

 3. Pasula zegt:

  Heftig bericht.
  Natuurlijk bestaat er gevaar voor de gezondheid bij inademing van rook. Ik las in het bericht dat de mensen kosteloos medisch onderzocht worden. Ik vraag me af of de behandeling ook vergoed wordt dan.

  Offtopic: bedankt voor je receptt! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s