Reiki en de positieve energiestromen

Ria heeft een nieuwe vriend. Op zich niets bijzonders, het verhaal er achter wel.
Ze woonde nog samen met Hans, maar daar wilde ze eigenlijk al lang van af. Ze had hem meermalen verteld dat ze niet met hem verder wilde, maar hij verdomde het gewoon om te vertrekken. Het was zo’n relatie waar psychologen boeken over volgeschreven hebben. O, Hans kon heel charmant zijn, als hij daarmee in gezelschap de aandacht naar zich toe kon trekken. Maar hij had Ria verantwoordelijk gemaakt voor zijn welbevinden, en als daar ergens iets niet mee klopte, kon hij als een letterlijke duvel uit een doosje overgaan tot zeer onaangenaam en zelfs gewelddadig gedrag.

Ria kreeg door een gezamenlijke hobby contact met Piet. Dat leidde tot persoonlijke gesprekken, die steeds vertrouwelijker werden. Zo gunde ze Piet uiteindelijk ook een blik achter de façade van haar relatie met Hans. Op een nacht heeft Piet Ria opgehaald en tijdelijk onderdak verleend, toen Hans weer eens over de schreef dreigde te gaan. Ze bleef bijna een jaar, totdat Hans via een gerechtelijke uitspraak uit Ria’s huis was gezet.
In de beginperiode liet Piet Ria geen moment uit z’n ogen, want Hans bleek ook een hardnekkige stalker. Zo waren Piet en Ria weldra door dik en dun samen, en werd het een echte relatie.

Ria ontmoette een oude vriendin, Willy. Die nodigde Ria en Piet uit om een avondje langs te komen. Ze had al iets van de relatiewisseling gehoord. Ze kende Hans ook vrij goed.
Ria en Piet gingen inderdaad een avondje naar Willy. Willy vertelde waar zij zich mee bezig hield: ze was al een hele tijd zich aan het bekwamen in Reiki. Daarin had ze zelfs iets belangrijks bereikt.
Uiteraard werden de veranderingen in Ria’s leven besproken. Willy was ontroerd, omdat ze eigenlijk ook nooit beseft had hoe Hans echt was.
Ze sprak Hans nog wel af en toe, maar beloofde plechtig onpartijdig te zullen blijven en niets over en weer door te vertellen.
Nu zat Willy naast Piet op de bank, en pakte op een gegeven moment zijn hand. Ze keek verwonderd op en zei, dat ze nog nooit zo’n sterke positieve energiestroom gevoeld had als bij Piet.

Twee dagen daarna vond er een confrontatie plaats met Hans. Ria moest iets hebben uit haar huis, en uiteraard ging Piet mee om dat te halen.
Bij die confrontatie maakte Hans een opmerking, die hij alleen van Willy kon hebben.
Hij bleek inderdaad bij haar op bezoek te zijn geweest.

De volgende dag kwam Willy Ria op haar werk opzoeken. Ze wilde praten, maar Ria had het te druk, en Willy had niet het geduld om te wachten tot Ria pauze had. Toen er even een rustig moment aanbrak, fluisterde Willy Ria toe, dat ze moest oppassen niet van de wal in de sloot te geraken met die Piet, want die was misschien nog wel gewelddadiger dan Hans.

Zou Hans dan toch een nog positievere energiestroom door het Reiki-bewustzijn van Willy hebben laten vloeien? Toch maar eens aan een psycholoog en een Reiki-oloog voorleggen…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Reiki en de positieve energiestromen

  1. Johanna Maria zegt:

    Bekend verhaal..
    Wat Reiki betreft: zoals in alle spirituele geloofsovertuigingen is het mogelijk om hier goedschiks of kwaadschiks mee om te gaan. Met andere woorden: de opportunisten kunnen binnen dit gebied eindeloos hun slag slaan.

  2. Dwarsbongel zegt:

    Dus jij ziet Reiki ook als een “geloofsovertuiging”?
    Is ook normaal, want ik heb nog geen enkel concreet bewijs gezien of gehoord dat je er meer mee kunt dan met ontspanningsoefeningen / meditatie of een willekeurige placebo waar een indrukwekkend verhaal bij wordt verteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s