Donneren in Keulen?

Minister Donner van Justitie overweegt een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek, omdat Netwerk naar buiten heeft gebracht dat het Openbaar Ministerie wist dat er twijfel was aan het DNA-bewijs tegen Cees B., waardoor die ten onrechte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar, waarvan hij er 4 heeft uitgezeten.
Dat hij niet nu nog zit, is het gevolg van de bekentenis van de echte dader.
Het OM hoort er voor te zorgen dat Nederland een rechtsstaat is en blijft. Daarom is het onacceptabel dat juist het OM zaken achterhoudt die een verdachte kunnen vrijpleiten.
Inmiddels is geheel duidelijk dat ook het hoofd van die club met twee tongen heeft gesproken; in NOVA ontkende hij dat er informatie was achtergehouden, een dag later werd een brief van hem bekend waarin hij liet merken dat men wel degelijk op de hoogte was geweest van die twijfel.

Dat Donner nu de media wil gebruiken als de kop van Jut “omdat het imago van het OM is beschadigd”, is een zaak die overeenkomt met het afhakken van het hoofd van de boodschapper. Het imago van het OM is al beschadigd door eigen daden.

Het wordt tijd dat de heer Donner een inburgeringscursus volgt. Hij richt met deze houding nog meer schade aan het vertrouwen van de Nederlanders in het rechtssysteem aan dan het OM al gedaan heeft.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s