Vrouwen en huishouden

Deze noemen we ook Hans, omdat het zo’n algemene naam is en hij niet herkend wil worden. Het is wel een andere Hans dan de vorige keer en deze stort zijn hart uit over zijn vrouwen en huishouden. Ook deze Hans heeft ervaring met meerdere vrouwen. En ook met voor zichzelf zorgen.

Zijn eerste echtgenote nam het niet zo nauw. Die liet overal sokken en andere spullen slingeren op de looproute, schoenen schots en scheef over de hele trap.
Messen lagen met de scherpe kant naar boven op half zichtbare plaatsen of met het lemmet half over de rand van de tafel of het aanrecht. Eén onbedachtzame beweging met je arm en het mes vliegt je met een sierlijke boog naar de strot. Hij was vaak een hartstilstand nabij als het alweer eens bijna fout ging. En dat het niet vaker fout ging, kwam door zijn voortdurende corrigerende arbeid.

Zijn tweede partner was nogal laconiek. Die werkte haar huishoudelijke taken af als een vliegende tornado, maar wel met de Franse slag. Alles was opgeruimd en afgestoft, maar kijk niet hoe. Op het eerste gezicht was alles netjes, maar in de kasten en kastjes mankeerde er nogal wat aan. Wat net afgewassen was, bleek helemaal niet zo schoongewassen. Trok je een kast open, dan kon alles je wel eens tegemoet komen. En daar waren de spinnewebben vergeven van het stof.
Hij bleef dus maar in zijn eigen flat wonen. Niet dat hij zo’n oppassende huisman was (naast zijn werk had hij veel tijdrovende hobbies), maar zijn afwas en aanrecht waren tenminste altijd perfect schoon.

Hans’ derde partner mopperde voortdurend over de stoffige staat van zijn kamers. Zij was van beroep schoonmaakster, en had uren in de aanbieding. Hans vroeg haar om bij hem te komen schoonmaken tegen normaal tarief, en dat nam ze aan. De eerste keer ging dat prima, maar de tweede week maakte ze de afspraak, dat Hans de kamer die zij zou schoonmaken, eerst zou opruimen. Dat was veel (dubbel) werk voor Hans, want hij had daar alle materialen uitgestald voor een cultureel project waaraan hij onder tijdsdruk werkte. Toch deed hij het met een warm gestemd gemoed, omdat hij het zijn vriendin daarmee naar de zin maakte. Maar toen hij op de afgesproken dag uit zijn werk kwam, zag hij direct dat ze niet was geweest. Exit vriendin.

Hans vierde partner was ook iemand met een reinheidsobsessie. Ze stond een keer een halve dag op zijn RVS gootsteen te boenen. Of hij niet zag dat de “dikke bruine laag aanslag” nu weg was? Hij had kort daarvoor de gootsteen nog blinkend schoon gemaakt, maar vlak voordat de vriendin kwam, een kouwe theepot leeggegooid.
’s Avonds ging hij bij haar eten en ze deden samen de afwas. Met het aanrechtdoekje, waarmee ze ook de pedaalemmer had gesopt en terloops even wat vocht van de vloer geveegd, werd vervolgens de koekepan schoongemaakt. De binnenkant wel te verstaan. Of ze dat nou hygiënisch vond, om daar straks weer haar eten in te koken? Nou, anders werd haar theedoek zo vies…
Hij had ook al eens iets gezegd van de aanrechtdoekjes die in een natte prop op het aanrecht bleven liggen. Niet omdat het slordig is, maar omdat het een vruchtbare kweekvijver is voor bacteriën. En er kwam vaak voedsel direct op het aanrecht te liggen.
Hij wou daar niet weer eten en is verder gegaan met zijn leven. Hij ziet wel.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vrouwen en huishouden

 1. Pasula zegt:

  Hans moet lekker voor zichzelf blijven zorgen 😉

 2. Erwin Troost zegt:

  Het is nu zo erg dat ik mij afvraag wat RVS is en niet eens over de log nadenk. Fioew! Even ontbijten…

 3. Alternater zegt:

  RVS = Recht Van Spreken ;-P

 4. Erwin Troost zegt:

  een halve dag op zijn recht van spreken gootsteen te boenen?

  Ik moet deze wereld een beetje beter leren begrijpen.

 5. Dwarsbongel zegt:

  @Erwin, @Alternater: Nog nooit van RoestVrij Staal gehoord?

 6. Alternater zegt:

  ikke wel hoor, maar ik vond ‘m wel goed gevonden 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s