Bedrijfscultuur

Nieuwe Commissie
Binnenkort zal er in ons bedrijf een Commissie Gewenste Intimiteiten worden opgericht, die ten doel heeft de bedrijfscultuur te verbeteren.
Hoewel beide een betere werksfeer en daarmee efficiëncy moeten bevorderen, zal deze nieuwe commissie geheel onafhankelijk werken van de Commissie Ongewenste Intimiteiten, omdat de genuanceerde doelstellingen kunnen botsen.

Eerste Actiepunt
Het eerste actiepunt van de Commissie Gewenste Intimiteiten is al vastgesteld.
In plaats van de pogingen om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, zal worden geprobeerd de neuzen wat meer naar elkaar toe te richten. De verwachting is, dat daardoor de interne communicatie zal verbeteren.
Er is namelijk door een organisatie-adviesbureau wetenschappelijk vastgesteld dat, in het alle neuzen dezelfde kant op-concept, te weinig rekening is gehouden met de fysieke eigenschappen van het menselijk lichaam:
– Enerzijds horen de oren naar achteren veel minder dan naar voren en opzij, anderzijds is meestal moeilijk te verstaan wat iemand zegt die met zijn rug naar je toe voor je staat, en recht voor zich uit praat.
– Het menselijk gezichtsvermogen schept, in de opstelling met alle neuzen dezelfde kant op, sterk asymmetrische verhoudingen, die diep doorwerken in het psychische vlak.

Interpretatie
Daardoor horen en zien degenen die verder vooraan staan, niet goed wat er achter hen gebeurt, en zijn ze zelf moeilijk verstaanbaar voor degenen die achter hen staan.
Degenen die wat verder naar achteren staan, zien weliswaar min of meer wat er voor hen gebeurt, maar verstaan niet goed wat er vooraan gezegd wordt, wat afbreuk doet aan de voorbeeldfunctie.
Dit alles heeft al te vaak geleid tot onjuiste interpretaties en misverstanden, waarvoor de nieuwe commissie oplossingen moet zoeken.
De commissie is voornemens om deze neuzen naar elkaar toe-strategie toe te spitsen op de praktische werksituatie, en ten koste van alles te voorkomen dat dit ontaardt in allerlei evaluatiebijeenkomsten in praatclubjes.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s