Adequaat.

Minister Verdonk blijft zeggen dat het personeel “zeer adequaat” heeft gehandeld bij de brand in het cellencomplex op Schiphol.

(Minister Verdonk hield tot voor kort keihard vol dat er geen informatie over teruggestuurde asielzoekers werd verstrekt aan Congo, ondanks bewijzen van het tegendeel.)

Ik heb de stemmen gehoord van gevangenen, die terug wilden naar de cellen om mensen te bevrijden die nog opgesloten zaten, en nu zijn verbrand.
Het werd niet toegestaan. Ze werden onder schot gehouden door het personeel.

Minister Verdonk zegt dat het personeel getraumatiseerd is.
Minister Verdonk wil niets weten van een andere opvang voor degenen die de brand hebben overleefd, en nu naar diverse andere gevangenissen zijn overgebrecht.
Minister Verdonk zegt dat enkele overlevende gevangenen nu alleen in een isoleercel zitten op advies van een arts en een psychiater.

Minister Verdonk vindt dat het personeel “onterecht aan de schandpaal wordt genageld door belangenorganisaties en personen”.
Voorzover dat gebeurt is dat ook onterecht.
Het personeel voert “zeer adequaat” het beleid uit waar dit kabinet voor verantwoordelijk is.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Adequaat.

 1. Fenna zegt:

  Om met Wim de Bie te spreken: Om adekwaad van te worden

 2. maria zegt:

  minister verdonk moet uitgezet worden

 3. Marmot zegt:

  Dat de zaken niet zwart wit zijn, blijkt ook uit het biljartballen verhaal. De asielzoekers die daar vast zaten waren zeker niet allemaal helden of lieverdjes en je mag ook niet beweren dat al het personeel fouten heeft gemaakt.

  Ik denk echter wel dat het belangrijk is dat duidelijk wordt hoe een klimaat kon ontstaan waarin deze gebeurtenissen konden plaatsvinden. Dat het personeel steun verdient omdat ze in een zeer moeilijke situatie heeft moeten opereren lijkt me duidelijk, maar daarom moeten fouten niet genegeerd worden.

 4. Opa-Buiswater zegt:

  Ik ben er vast van overtuigd dat het personeel alle mogelijke heeft gedaan om iedereen er uit te krijgen…..zonder twijfel! Maar dat houdt niet in dat ze adequaat gehandeld hebben.
  Maar gaat de discussie daar eigenlijk wel over? Gaat het niet meer over het feit dat van de huisvesting geen ene reet klopte ( als ik de verhalen mag geloven) en dat er te weinig personeel rondliep?
  Ik ben gewoon benieuwd naar de uitkomst van het ondrzoek…..en ook naar dat onderzoek over die paieren naar congo….( wordt een beetje naar de achtergrond gedrongen op deze manier!)

 5. Fenna zegt:

  Op allochtonen.web-log heb ik een paar dagen geleden de volgende reactie gegeven:
  Genoeg personeel? Er waren 3 bewaarders op 350 mensen. Twee van de drie waren uitzendkrachten. En komt uit alle onderzoeken straks de conclusie dat deze drie gefaald hebben? Of zou men zo eerlijk durven zijn om te erkennen dat deze bewaarders een onmogelijk en onverantwoord zware taak hadden?
  Blijft over waar we de verantwoordelijken moeten zoeken die verzonnen hebben dat dit geen onverantwoord en onmogelijk zware taak was.

 6. Dwarsbongel zegt:

  Kijk voor mijn reactie op Biljartballen.
  @Opa-Buiswater: Zou er dan toch iets waar zijn van die complottheorie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s