Vredestichters?

George Bush wilde vorig jaar een bombardement op het hoofdkantoor van de Arabische nieuwszender Al Jazeera, gevestigd in Qatar, een bondgenoot van de VS. Bush zou zich zo hebben geërgerd aan de berichtgeving van de zender over de oorlog in Irak, dat hij het hoofdkantoor wilde platgooien.
lees verder >
De Britse regering heeft kranten gedreigd met gerechtelijke stappen als ze verdere details onthullen uit een geheim document. Daaruit zou blijken dat president Bush in 2004 het Arabische tv-station Al Jazeera wilde bombarderen.
lees verder >
Bob Woodward, legendarisch verslaggever van The Washington Post, blijkt de eerste journalist te zijn die van een Witte-Huisfunctionaris de identiteit vernam van CIA-agente Valerie Plame. Woodward heeft de naam van zijn bron voor zich gehouden.
[…] Op weblogs wordt heftig gespeculeerd over de mogelijkheid dat vice-president Dick Cheney Woodwards bron zou zijn. Cheney behoorde in 2003 tot de meest geharde voorstanders van de oorlog in Irak.
lees verder >
Vice-president Dick Cheney wil dat de CIA wordt uitgesloten van een nieuwe regeling die de mishandeling van Al Qa’ida-leden of andere van terrorisme verdachte gevangenen verbiedt. De Senaat heeft begin deze maand gezegd dat elke gevangene in Amerikaanse handen, waar ook ter wereld, moet worden gevrijwaard van ‘wrede, inhumane of vernederende behandeling’.
[…]
De Amerikaanse Bond voor Burgerrechten berichtte dat in Irak en Afghanistan de laatste jaren 21 gevangenen door doodslag om het leven zijn gekomen. Er zijn meer dan 400 onderzoeken naar mishandeling gevoerd; 230 militairen zijn daarbij gestraft.
lees verder >

President Bush ontkent categorisch dat de VS zich in de oorlog tegen het terrorisme schuldig maken aan martelpraktijken. ‘Wij martelen niet’, zei de president tijdens een persconferentie.
[…]
Vorige week bracht The Washington Post een gedocumenteerd verhaal over geheime gevangenissen van de CIA in landen buiten de Verenigde Staten. Er worden mensen vastgehouden die van terroristische activiteiten worden verdacht. Alleen enkele hoge functionarissen weten wie daar gevangen zitten en hoe de behandeling is.
lees verder >
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA ‘martelt niet’, maar gebruikt ‘unieke methoden’ om ‘vitale’ informatie van gevangenen los te krijgen. Dat zegt CIA-directeur Goss in USA Today.
“Deze dienst martelt niet. Marteling werkt niet. Wij gebruiken legale middelen en dat doen wij op een unieke en vernieuwende manier”, aldus Goss in de Amerikaanse krant.
lees verder >

Ja, ja … zo komt er wel vrede in de wereld …

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Vredestichters?

 1. Erwin Troost zegt:

  Maar krijgt men vrede met zulke berichten te plaatsen?

  Ik begrijp wel wat je doet en ben het helemaal met je eens, maar ik hoop dat iedereen eens inziet waar de mens mee bezig is

  ‘Als wij de slechte discrimineren, wat maakt dat dan van ons?’

 2. @Erwin
  Het is goed dat mensen beseffen dat er veel niet deugd. De kunst is dan vervolgens om deze negativiteit om te zetten (wat binnen jouw bereik ligt) in iets goeds, iets positiefs.
  Alleen lezen en vervolgens je alleen maar ergeren en je rot voelen, draagt inderdaad niets bij aan een betere wereld.

 3. Dwarsbongel zegt:

  @Erwin: Door zulke berichten te plaatsen, vooral in combinatie, hoop ik een paar momenten van helderheid op te roepen bij mensen die daar gevoelig voor zijn.
  Voor eigen parochie preken heeft geen zin, proberen mensen tot inzicht te brengen die alles zo zeker weten ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s