Democratisch Staatsgeheim?

Maatregelen wegens vrijkomen staatsgeheime info

DEN HAAG – Het hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), S. van Hulst, neemt maatregelen tegen een medewerker die vermoedelijk betrokken is geweest bij het op straat raken van AIVD-diskettes met staatsgeheime informatie. Dat maakte hij donderdag bekend.
[…]
De diskettes kwamen bij misdaadverslaggever Peter R. de Vries terecht, die er zondag in zijn uitzending aandacht aan besteedt. […] Minister Remkes van Binnenlandse Zaken vindt het ,,buitengewoon ernstig” dat de diskettes op straat zijn beland. […] Op de schijfjes staan onder meer rapportages over het seksleven van Pim Fortuyn en informatie over partijgenoten van Fortuyn. […] Korpsbeheerder en burgemeester Opstelten van Rotterdam zei donderdag niets te weten over de inhoud van de diskettes.
<lees verder

Ik ben absoluut geen fan van Pim Fortuyn, maar is het niet veel meer de vraag waarom de AIVD / RID zo nauwkeurig wilde weten waar en hoe Pim ging neuken, in plaats van hoe die informatie is uitgelekt? Is dat bescherming van de democratie, of gewoon een kwestie van ambtenaren die er onder dat mom een perverte hobby op na houden, en een beetje de cowboy uithangen?
Naar mijn idee maakte Pim er helemaal geen geheim van dat hij een nogal afwijkende sexuele moraal en praktijk had, en was hij in die zin dus niet chantabel, en had het geen zin daar een geheime(!?) dienst op af te sturen.

Dit hele AIVD-gedoe onttrekt zich aan de democratische controle, totdat er door een incident de aandacht op gevestigd wordt. Is het feit dat die informatie wordt verzameld door een overheidsdienst niet verwerpelijker dan dat het “op straat” komt, waar het al was?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Democratisch Staatsgeheim?

  1. marianne zegt:

    Het is en blijft een maffe wereld. Vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s