Faith Lift

Het is alweer een tijdje geleden dat we door Valetta liepen, de hoofdstad van Malta.
We waren al een paar dagen op Malta. Het was onze huwelijksreis.
We hadden al een excursie meegemaakt langs prachtige en interessante oudheidkundige, culturele en toeristische bezienswaardigheden. Een indrukwekkende boottocht gemaakt rond het hoofdeiland Malta met een stop op het kleinste eiland Comino, in die ontroerend mooie Blue Lagoon.

Nu trokken we op eigen gelegenheid over het eiland met de beroemde bussen.
Onze camera had het na anderhalve dag begeven. We wilden naar een goede fotozaak, maar die dag was bijna alles gesloten in Valetta. In een souvenirshop kochten we een wegwerpcamera, die ons slechts een paar bruikbare foto’s heeft opgeleverd.
Later stuurde een Vlaams paar, dat dezelfde excusies deed, per e-mail een heleboel prachtige foto’s.

In een smalle straat, tussen allerlei hoge gebouwen, zagen we op een hoek een groot heiligenbeeld aan een muur.
Vreemd, het zag er niet direct uit als een kerk of iets dergelijks. Todat we een paar stappen verder liepen. Daar stond een deur open. Het leek wel een baanderdeur. Achter die deur zat achter een tafeltje een geestelijke in een wat groezelig aandoende pij.

Copyright © 2004 Dwarsbongel
Op een deur was een A4tje geprikt met in amateuristisch getekende letters de tekst:

Welcome,Have aFaith LiftDie woordspeling verleidde ons er toe om binnen te gaan kijken wat je hier dan wel zou kunnen vinden. De geestelijke oordeelde dat mijn vrouw net kuis genoeg gekleed was om zonder geleende omslagdoek naar binnen te mogen.Door het sombere voorportaal kwamen we in de kerkzaal, die een heel verrassende indruk op ons maakte: hoog opgaande zuilen van rood marmer en witte muren, hoog oprijzend tot aan een koepel, waar onwaarschijnlijk veel licht door naar binnen stroomde.Pas veel later, toen we ansichtkaarten van Valetta kochten, beseften we hoezeer de koepel van die kerk de skyline bepaalt.Source / Copyright © 1999-2000 Jeff and Faye’s Incredible Trip to Malta.All Rights Reserved. http://www.corrt.com/malta/Omdat we elkaar pas op latere leeftijd hebben gevonden, hebben we elkaars ouders nooit ontmoet. Daar praten we vaak over, in de trant van: “Hoe zouden onze ouders het vinden dat wij nu bij elkaar zijn, na alles wat we hebben meegemaakt?” “Zouden ze ons nu kunnen zien?”In die kerk, verstopt in die smalle straatjes, met dat heldere licht in die koepel, hadden we het gevoel: “Als ze ooit naar ons kijken, dan is het nu.”We hebben daar een tijdje zwijgend op de sobere stoelen achter in die kerk gezeten, hand in hand.Nog steeds, als we ergens rood marmer zien, kunnen we nog even helemaal stil vallen.

Als ze inderdaad daarboven zijn, onze ouders, kunnen ze misschien eens een goed woordje doen bij de Grote Baas, en hem vragen om het denken van de Hoogleraar Christelijk Sociaal Denken, die momenteel in Zijn Naam ons land bestuurt, een beetje bij te sturen, zodat we wat meer kunnen blijven doen dan achter de geraniums zitten.
Misschien dat we er dan weer een beetje in kunnen geloven…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Faith Lift

  1. Marijke zegt:

    Ik geloof in jou en mij, dat deed ik toen en zal dat blijven doen, dat geloof ik echt!

  2. Dwarsbongel zegt:

    @Marijke: Ja, ik ook! Gelukkig hebben we dat nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s