Relaties

quote:
Paus wijt laag geboortecijfer aan ‘liefdeloze relaties’

VATICAANSTAD Dat de geboortecijfers in de westerse wereld drastisch dalen, komt door de vele liefdeloze relaties van tegenwoordig, meent Paus Benedictus XVI. Door die relaties wordt volgens hem ook ‘de intellectuele en spirituele ontwikkeling van toekomstige generaties kinderen bedreigd’. De paus sprak gisteren voor een gehoor van de academie voor sociale wetenschappen van het Vaticaan. Onder de toehoorders bevond zich Cherie Blair, de vrouw van de Britse premier en katholiek. Volgens Benedictus XVI is het feit dat veel stellen tegenwoordig niet trouwen, dat veel huwelijken vroegtijdig stranden en dat de geboortecijfers alsmaar dalen, mogelijk toe te schrijven aan een gebrek aan ‘creatieve en op de toekomst gerichte liefde’ van veel jongeren in het Westen.
“Het zijn kinderen en jongeren die als eersten de gevolgen ondervinden van het verdwijnen van liefde en hoop. Vaak worden kinderen slechts gedoogd, in plaats van liefgehad”, aldus de paus. (GPD)
Bron: Dagblad van het Noorden – 29-4-06

Wereldvreemd, zo’n verhaal! De man die aan het hoofd staat van een organisatie die door een hiërarchie van verplicht relatielozen in stand wordt gehouden, praat over liefdeloze relaties als oorzaak van een dalend geboortecijfer.
Ik denk eerder dat het dalende geboortcijfer te wijten is aan:
1) de idioterie van het celibaat – maar anders zouden die celibatairen waarschijnlijk zó neuken zonder voorbehoedmiddelen, dat de ratten er een lesje van zouden kunnen leren;
2) het gezond verstand van veel andere mensen, die niet naar de pijpen van de pope dansen, die beseffen dat de aardse hulpbronnen niet oneindig zijn en deze wereld al flink overbevolkt raakt met mensen.
En dan gaat de paus nog even vertellen dat er meer kinderen gefokt moeten worden, terwijl de beelden van verhongerende kinderen ingebrand staan op het TV-scherm.
De waanzinnige veronderstelling dat een relatie minder liefdevol zou zijn omdat die niet bevestigd is door een formeel huwelijk, is een dwaasheid die alleen verzonnen kan worden door idioten die zichzelf en anderen een relatieloos leven opleggen, en dan een heimelijke jalouzie op deze wijze sublimeren.
Veel huwelijke stranden voortijdig juist door de dogma’s waarmee de kerk het onmogelijk probeert te maken, om met gebruik van je gezonde verstand je weg door het leven te vinden. Als dan de ene partner meer dan de ander geïntimideerd is door het “gezag” van een man in een versierde jurk met een zotsmuts op, heb je al een scheidende factor.
Zijn het niet juist de formele kerkelijke leerstellingen, waaraan kerkleiders altijd tegen de ontwikkelingen in vasthouden, die zoveel liefdeloosheid en wanhoop in de wereld hebben gebracht?

Aanvulling: Lees dit ook eens…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s