Kunstkwartier

Vanmorgen had Marijke een controle-afspraak bij een KNO-arts van het UMCG. (Foto’s van "toen": zie EHBO-Delfzijl)
Gistermorgen (zondag) toen ik in ochtendjas en op klompen even de tuin in liep, riep de buurvrouw over de schutting: "Weet je dat jullie auto een lekke band heeft?" Gelukkig hebben we een goed reservewiel, maar de lekke band voldoet niet aan de verplichting om een reservewiel bij je te hebben. Vroeg opstaan dus en hopen dat alles meezit. En dat deed het.
Marijke’s gehoor bleek zich wonderbaarlijk te hebben hersteld, en aanvallen heeft ze niet weer gehad. Dat hebben we gevierd met cappucino en een lekker broodje bij De Kosterij. Stom: kiekkastje ligt nog in de auto…

Als we dan toch "in Stad" zijn, gaan we graag even noordelijker de provincie Groningen in. Oorspronkelijk hadden we Delfzijl in gedachten, maar dan langs sight-seeing route’s. Door allerlei omleidingen kwamen we toch weer uit in ons onvermijdelijke Noordpolderzijl, maar ’t Zielhoes was gesloten.
Terug op de "doodlopende" weg. Vlak voor de kruising vraag ik: "Lauwersoog of Delfzijl?" "Lauwersoog". Eerst dicht langs de Waddendijk door allerlei kleine plaatsjes, waaronder Pieterburen. Dan vanaf Leens langs de "grote" weg.
We strijken neer bij visrestaurette Schierzicht. We nemen allebei een Schierzicht-menu met cola. Fish-and-Chips.

Schierzichtmenu_9634

Als we klaar zijn met eten gaan we nog even schrijven aan ons deel van het project KunstKwartier Waanderveld: we hebben nog een aantal gedichten te gaan voor 7 juni! De inspiratie is aanwezig en we hebben weer materiaal om verder uit te werken.

Mgschrijven_963536

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kunstkwartier

 1. gezellig klinkt dit Gauke

  (het VK-blog is vernieuwd maar kan nu niet meer inloggen) geduld misschien….

 2. Marjan zegt:

  Ja, van Fish-and-Chips krijg je natuurlijk veel inspiratie :-).

 3. Het gaat weer beter met Marijke, begrijp ik. Ik wens jullie het allerbeste, veel goede gezondheid maar ook veel mooie poëzie en er gebeurt bij jullie veel op beeldende kunstgebied ook. Voor mij wat te veel uit de route, maar toch mijn hartelijke groeten!

 4. fialas zegt:

  We hebben eens een week gelogeerd in Warffum, schitterend dorp met twee terpen. In het café werd monkelend gesproken over die kroeg in Noordpolderzijl, daar troffen de vreemdgangers hun liefjes. Ze gingen allemaal vreemd dus het was op den duur geen punt. Leuk dorp, dat Warffum!

 5. Fijn dat het gehoor beter gaat,en zo te zien een inspiratievol dagje geweest.

 6. Pasula zegt:

  GEDICHTEN SCHRIJVEN OP EEN TERRAS IS BEST EEN GOED IDEE. vAAK KRIJG IK ONDERWEG INSPIRATIE MAAR BEN DAN NET DRUK MET ANDERE DINGEN.
  Eens zien of vandaag een terrasje pakken gaat lukken.
  (sorry voor de hoofdletters, capslock stond nog aan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s