Vrijheid van Meningsuiting?

Van de mensen die roepen om meer "vrijheid van meningsuiting", vindt 99% kennelijk dat ze ongebreideld hun buurman (ook een politicus is gewoon iemands buurman) bij voortduring moeten kunnen uitmaken voor verkrachter of nazi, en hun buurvrouw voor hoer.
Ze vinden dat ze daarvoor ook nog recht hebben op gratis zendtijd op prime time, en miskend omdat ze die niet krijgen. Geert Wilders toont zich een meester in het uiting geven aan en opstoken van dat ongenoegen.
In een poging om kiezers terug te halen naar zijn "liberale gedachtengoed", gooit de jongeheer Rutte ook nog wat koren op hun molen, maar veel van diezelfde voorvechters staan op scherp om je figuurlijk of zelfs letterlijk af te maken als je iets onwelgevalligs over hen zelf beweert.
Dat niveau… Vooruitgang?
Ik heb in een cursus Burgerschapskunde toch echt ooit geleerd, dat respect voor je medemens een van de belangrijkste pijlers is van het liberale gedachtengoed.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Vrijheid van Meningsuiting?

  1. Dwarsbongel zegt:

    @Harma: Hoe gaat het met je? Wij zijn een beetje gespannen: ex-schoonzoon (vader van kleinzoon) heeft een ernstig ongeluk gehad, schoondochter is opgenomen met een niet levensbedreigend maar vervelend probleem, en zondag gaan we optreden…

  2. harma zegt:

    Sterkte met alles, ik mail je binnenkort.
    groeten aan Marijke,
    Harma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s