Vervolg: Vliegveld Bergen (NH)

Ik keek zonet naar de Andere Tijden special: Oorlog op komst – De mobilisatie in Nederland. Ik had een klein stukje gezien, en ik vroeg me af of ik nou echt mijn vader had zien lopen, in uniform.
Ik heb hem niet gevonden, maar de beelden kwamen wel hevig binnen: de sfeer van destijds kwam heel dichtbij en bracht die periode uit het leven van mijn vader tot leven.
Net dezer dagen kreeg ik een reactie op mijn verhaal over vliegveld Bergen (NH), van iemand van de Werkgroep Noordholland 1940-1945. Ik weet nu vrijwel zeker waar de afdeling van mijn vader heeft gestaan met het zoeklicht. Er leeft nog een ooggetuige…

Dit bericht werd geplaatst in Zoektocht naar voetsporen van mijn vader. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vervolg: Vliegveld Bergen (NH)

 1. HUUB zegt:

  ja, kan me voorstellen dta dat dan even heftig is…

 2. Ik heb ook een groot gedeelte gezien van die uitzending. Ik vond het al bijzonder, maar voor jou moet het vreselijk spannend geweest zijn.

 3. Dwarsbongel zegt:

  @Huub en Thérèse: Het zou een moeizame herkenning zijn, want ik heb nooit bewegende beelden van mijn vader gezien, alleen foto’s. Ik was net 1 jaar toen hij overleed.

 4. Marijke zegt:

  En morgen gaan we naar de ooggetuige! Ik verheug me, en ben erg benieuwd.

 5. Dwarsbongel zegt:

  De eerste ooggetuige was heel zeker: hij had een Duits zoeklicht gezien in 1943. Wij waren op zoek naar een Nederlands zoeklicht in 1939/40. Toch een stapje dichterbij gekomen dankzij een andere, spontaan aangevoerde ooggetuige en een boek, dat “ter plaatste” verkrijgbaar bleek. En nu vliegen er mailtjes van hot naar haar, op zoek naar mogelijke bronnen.

 6. Spannend. Succes gewenst!

 7. j.mager zegt:

  beste Dwarsbongel, toevallig kwam ik dit blog tegen toen ik informatie over ‘vliegpark Bergen’ zocht. Mijn vader zat bij de bewaking van dat vliegveld als reserve kapitein van het wapen der infanterie. ik weet niet of dat ook de afdeling van uw vader was. Hij kreeg een onderscheiding voor het voorkomen van ‘friendly fire’. Er.moet nog een 8mm filmpje zijn van de mobilisatie in Bergen, we zijn bezig die filmpjes uit te zoeken en te digitaliseren, voordat dat klaar is wordt het wel herfst. indien u geinteresseerd bent kunnen we het tegen die tijd uiteraard opsturen, hartelijke groet

 8. g. bus zegt:

  Uw website en de laatste reacties zijn al weer een paar jaar oud. Ik zie ze nu pas. Mijn vader was oudste zoon van de eigenaar van Stoomwasscherij t Woud in Egmond ad Hoef. Ik heb foto’s en ander materiaal. Geinteresseerd?

 9. Dwarsbongel zegt:

  @G. Bus: ik kom inderdaad niet zo vaak meer op deze site – die stond eerder bij een andere provider die er mee ophield. Iedereen kon “verhuizen” naar hier, maar daarbij is veel verloren gegaan: speciale lettertekens zijn misvormd en afbeeldingen verdwenen. Daardoor is mij de moed in de schoenen gezakt om te proberen dit weer allemaal te herstellen; het was nogal veel.
  Maar uiteraard is de informatie die ik verzameld had, me erg dierbaar, en daarom kon ik het niet helemaal wissen. Al mijn blogs over dit onderwerp zijn gekoppeld aan de link: https://dwarsbongel.wordpress.com/category/zoektocht_naar_de_voetsporen_van_mijn_vader/
  Ik ben zeker wel geïnteresseerd in foto’s en informatie, ook al ben ik er niet meer zo intensief dagelijks mee bezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s