Restauratie oude Dwarsbongel haalbaar?

Dit blog is een poging om te redden wat er te redden valt van dwarsbongel.web-log.nl, na het fiasco van de migratie naar een ander software-platform.

Na die rampzalige actie, die begon in augustus 2011 en maar niet tot resultaat leidde, begon ik een vervolg op Blogspot: http://dwarsbongel.blogspot.nl/ waar ook het blog Niklas ging “logeren”.

Sanoma zei kortgeleden “Weblog.nl over te dragen aan WordPress”, maar dat houdt in dat elke blogger zelf  moet exporteren en importeren, en zich moet zien te redden met de falende exportmiddelen.
Veel afbeeldingen blijven hangen bij weblog.nl. Tenzij je kans ziet die alsnog handmatig op te halen (kijk bij Uitwijkpost en Problogger) en weer in te voegen, zijn ze na 1 maart naar de eeuwige Sanoma-jachtvelden, en is voor ons beiden daarmee 6 1/2 jaar werk aan 4 blogs vernield.
En dan heb ik het nog niet over de verziekte codering van de “special characters”, zoals de diacritische tekens: een primitieve beginnersfout.

Ik zal proberen of ik het kan opbrengen om onze ca. 6000 gepubliceerde items in de loop van de tijd te restaureren. Tot die tijd zullen her en der fouten staan en misschien afbeeldingen missen.

En deze adverteerders-wervende tekst staat NU, 22 februari 2013, een week voordat weblog.nl uit de lucht gaat, nog steeds te ronken op de website van Sanoma Digital, waarmee juist de economische waarde van “gratis bloggers” wordt onthuld (op betaalde blogs komt immers geen reclame!):

Afbeelding

Omschrijving

Deel je verhaal
Weblog.nl is Nederlands grootste en populairste weblog community met meer dan 200.000 actieve weblogs, en groeit nog steeds. Weblog.nl is een actieve community die groot is geworden dankzij de eenvoudige en toegankelijke formule die zowel beginnende als gevorderde internetters mogelijkheden biedt om zich op hun weblog te uiten en hier kennis, informatie en ervaringen te delen met de bezoekers van hun weblog. Hierbij maken zij dankbaar gebruik van de multimediale mogelijkheden die Weblog.nl hen biedt; hun blog posts bestaan uit tekst, beeld, audio en video. De webloggers bij Weblog.nl zijn fanatieke internetters en gepassioneerde bloggers die veel tijd besteden aan hun weblog.

De Weblog.nl bloggers creeren content met een hoge authenticiteit en attentiewaarde voor de bezoekers van hun weblog; veelal familie, vrienden, bekenden en geinteresseerden. Dit maakt Weblog.nl een effectief advertentiemedium. De leeftijd van de bloggers met een weblog bij Weblog.nl varieert van basisschool leeftijd tot bejaard. De bezoekers van hun weblog bestaan voor 51% uit vrouwen. De leeftijdscategorie 20-49 jaar is met 67% het beste vertegenwoordigd. Van alle bezoekers van de weblogs bij Weblog.nl valt 43% in de sociale klasse AB1, is 41% hoger opgeleid en 45% middelbaar opgeleid.

Adverteren op Weblog.nl kan op de home- en beheerpagina’s en door middel van de goed gelezen nieuwsbrief. Hiermee is het mogelijk op een laagdrempelige manier een dialoog aan te gaan over een bepaalde boodschap om zo optimaal te profiteren van de social media mogelijkheden van Weblog.nl. Ook is het uiteraard mogelijk een thematische weblog te starten.

Een mooie manier om je “content”-producenten af te serveren…?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s